torsdag 8 mars 2012

Melodifestivalen och uppdrag granskningg

Ja, då var "uppdrag granskning" om Melodifestivalen & Christer Björkman med hans makt över och jag måste väl var nöjd med min insats. När jag ser & hör mig själv intalar jag mig att "du är vacker" & dialekten är också vacker....HAHA. I vilket fall så förstår jag varför jag fick gå hos talpedagog i första klass (ingen fattade varför då) men nu 45 år senare hör jag att jag läspar lite. Det hörde den där gamla talpedagogen då. 1966. Mössan var väl inte så snygg heller men den var billig. Halva/halva på Indiska och med den Sibirien kylan det var den dagen så fyllde den sitt syfte. Sen hade det väl inte gjort något om mina änglar kommit med lite? Programmet blev lamt och det fanns inte mycket att ta på förutom några bittra människor som inte kan fixa sina egna karriärer. Christer är ju lika proffsig och korrekt som alltid i sådana här sammanhang. 

Sonens kalas avlöpte bra och kul. Massa folk och jättegod tomatsoppa bjöds på som Arvid gjort från början. Inga burkar här inte, för det finns liksom inte i vår värd.(nästan) Han gjorde också toast till med mosarella. 
Jag fyllde sen på med hummus....ja jag kokade kikärtorna själv och åhhhhh va´god den blev + en matvete sallad med fetaost och massa gröna blad och en massa andra goda grönsaker förstås. Morötter med olja och lite honung och sen en massa klippt bladpersilja över. En god fransk senapsvinegrett & vin & mousserande vatten. Visst låter det snyggt? Mousserande vatten. Blir liksom fest direkt! 
Lilla mamma var med (snart 86 år) och hon frågade hela tiden varför vi hade så mycket folk och när hon då fick reda på att Arvid fyllde år så sa hon men vad har du fått av mig då och så berättade vi det om & om igen. Lilla mamma, som var min styrka och min trygghet länge, nu är det tvärt om. Kul hade hon i alla fall och var på ett strålande humör! Tänk om vi kunde få till det med våra gamla att det hände något varje dag och att de fick stimulans. Mamma älskar att ha något att göra och går ner sig direkt när hon vaknar och almanackan är tom! Nä nu go´vänner skall jag ta en skön promenad i vinterlandskapet och glöm inte att sprida glädje till omgivningen idag! Tjoho!!! 


1 kommentar:

  1. Skoglund, du var super :) Både du och Björkman imponerade!

    Melitta

    SvaraRadera